Dit recept bevat geen gluten. Let wel goed op dat bij sommige ingrediënten sporen van gluten aanwezig kunnen zijn.
Dit recept bevat geen soja.
Dit recept bevat geen noten. Wel kunnen er sporen van noten in zitten. Let dus goed op bij de ingrediënten die je aanschaft.
Dit recept bevat geen geraffineerde suikers. Het recept is enkel gezoet met (gedroogd) fruit, kokosbloesemsuiker, ahornsiroop of agavesiroop.
Aan dit recept is geen olie toegevoegd. Er kunnen wel nature oliën in zitten door gebruik van bepaalde vette producten.
Dit recept is raw. Dit betekent dat het recept ongekookt is en met onbewerkte producten gemaakt is.
Dit recept past in het 'oerdieet'. Het bestaat dus enkel uit groenten, fruit of noten. Vlees en vis laten wij hier natuurlijk buiten beschouwing.
Dit recept past in een Keto-dieet.
Dit recept bevat geen granen.
Dit recept bevat geen peulvruchten.
Ook met het koudere weer houd ik van salades, maar dan wel goedgevulde salades met veel voedzame ingrediënten. Jij ook? Daarom maakte ik deze couscous salade met aubergine en pompoen! Daar voegde ik onder andere nog tomaatjes, falafel en een lekkere tahindressing aan toe. Zo ontstond een goedgevulde salade, met Midden-Oosterse smaken. Genieten! En wist je dat je deze salade ook perfect kunt mealpreppen? Maak een extra portie en neem hem de volgende dag(en) mee als lunch. Zo wordt voedzaam eten wel héél makkelijk ;).
Za’atar is een kruidenmengsel dat vaak wordt gebruikt in de Midden-Oosterse keuken. Het bestaat meestal uit gedroogde kruiden zoals tijm, oregano en majoraan, vermengd met geroosterd sesamzaad, zout en soms sumak. Za’atar heeft een unieke, hartige smaak met een frisse twist. Je kunt za’atar gebruiken bij (plat)brood, groenten of je kunt het verwerken in couscous zoals in dit recept. Het geeft gerechten namelijk een heerlijke kruidige en frisse smaak! Za’atar is te koop in de meeste supermarkten en de Turkse en Marokkaanse supermarkten.
Mag of wil je geen gluten eten? Je kunt de couscous makkelijk vervangen door andere producten. Want wist je dat er couscous bestaat op basis van erwt? Deze bevat geen gluten én is ook eiwitrijk. Maar je kunt ook kiezen voor gewone glutenvrije couscous op basis van bijvoorbeeld maïsmeel. Deze zijn allemaal gewoon te koop bij jouw supermarkt in de buurt. Je kunt er ook voor kiezen om de couscous te vervangen door quinoa, ook hartstikke lekker en vol met eiwitten!
Wil je deze couscous salade met pompoen en aubergine bewaren in een van jouw borden op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterest account zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.
All right,
aan de slag!
Kook je mee?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met 15 recepten!
"Food may be essential as fuel for the body, but GOOD food is essential for the soul"
Malcolm Forbes