Ontvang elke week een GRATIS plantaardig weekmenu! Schrijf je nu in!
Dit recept bevat geen gluten. Let wel goed op dat bij sommige ingrediënten sporen van gluten aanwezig kunnen zijn.
Dit recept bevat geen soja.
Dit recept bevat geen noten. Wel kunnen er sporen van noten in zitten. Let dus goed op bij de ingrediënten die je aanschaft.
Dit recept bevat geen geraffineerde suikers. Het recept is enkel gezoet met (gedroogd) fruit, kokosbloesemsuiker, ahornsiroop of agavesiroop.
Aan dit recept is geen olie toegevoegd. Er kunnen wel nature oliën in zitten door gebruik van bepaalde vette producten.
Dit recept is raw. Dit betekent dat het recept ongekookt is en met onbewerkte producten gemaakt is.
Dit recept past in het 'oerdieet'. Het bestaat dus enkel uit groenten, fruit of noten. Vlees en vis laten wij hier natuurlijk buiten beschouwing.
Dit recept past in een Keto-dieet.
Dit recept bevat geen granen.
Dit recept bevat geen peulvruchten.
Deze bekende vleesvervanger ken je vast wel: falafel! Een heerlijk balletje uit het Midden-Oosten gemaakt van kikkererwten of bonen. Ik vind het heerlijk om falafel zelf te maken, maar af en toe kan kant-en-klare falafel geen kwaad. In deze falafel salade met zoete aardappel combineer ik falafel met veel groenten en couscous. Wat kruiden er doorheen en klaar is je super makkelijke salade! Niet alleen lekker als avondmaal, maar ook ideaal om als lunch mee te nemen.
De supermarkten liggen tegenwoordig vol met vleesvervangers. Wat een goede ontwikkeling! Zelf ben ik fan van tofu, tempé en op z’n tijd plantaardige kipstukjes, gehakt of falafel. Zo voeg je extra snel en makkelijk eiwitten en een bite toe aan je maaltijd. Maar wist je dat zelf vleesvervangers maken super simpel is? Als je meer tijd hebt, maak dan bijvoorbeeld zelf je falafel met kikkererwten. Lekker en super voedzaam! Ben je niet uitgeleerd? Ga dan aan de slag met deze kurkuma bonenballetjes.
Niet iedereen kent deze oranje knaller: de zoete aardappel! Maar wist je dat een zoete aardappel eigenlijk helemaal geen aardappel is? Zoete aardappel is namelijk een knolgroente. Het andere gedeelte van de naam klopt overigens wel: de zoete aardappel heeft een zoetere smaak dan de “gewone” aardappel. Daarom vind ik de zoete aardappel extra lekker om te verwerken in mijn recepten. En nog een bonuspunt: het bevat veel vitaminen zoals vitamine A, vezels, ijzer, magnesium en nog veel meer nuttige voedingsstoffen! Kortom: een super voedzame knol. Wil je de zoete aardappel in het zonnetje zetten? Maak dan deze Mexicaanse gevulde zoete aardappel.
Wil je deze falafel salade met zoete aardappel bewaren in een van jouw borden op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterest account zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.
All right,
aan de slag!
Kook je mee?
Ontdek hoe je voedzame en makkelijke plantaardige recepten maakt met de online producten! Start bijvoorbeeld met de online cursus ‘Eiwitrijk Plantaardig Eten’ en leer alles over een eiwitrijk plantaardig eetpatroon. Of bekijk een van de guides en e-books boordevol handige tips, uitlegvideo’s en heerlijke recepten.
👉 Neem een kijkje in de Lenna’s Kitchen Shop en leer hoe je de lekkerste plantaardige recepten maakt!
Wil jij elke week een uitgebreid weekmenu ontvangen met recepten voor het ontbijt, de lunch en het avondeten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief! We sturen elke week op vrijdag het weekmenu toe!