Ontvang elke week een GRATIS plantaardig weekmenu! Schrijf je nu in!
Dit recept bevat geen gluten. Let wel goed op dat bij sommige ingrediënten sporen van gluten aanwezig kunnen zijn.
Dit recept bevat geen soja.
Dit recept bevat geen noten. Wel kunnen er sporen van noten in zitten. Let dus goed op bij de ingrediënten die je aanschaft.
Dit recept bevat geen geraffineerde suikers. Het recept is enkel gezoet met (gedroogd) fruit, kokosbloesemsuiker, ahornsiroop of agavesiroop.
Aan dit recept is geen olie toegevoegd. Er kunnen wel nature oliën in zitten door gebruik van bepaalde vette producten.
Dit recept is raw. Dit betekent dat het recept ongekookt is en met onbewerkte producten gemaakt is.
Dit recept past in het 'oerdieet'. Het bestaat dus enkel uit groenten, fruit of noten. Vlees en vis laten wij hier natuurlijk buiten beschouwing.
Dit recept past in een Keto-dieet.
Dit recept bevat geen granen.
Dit recept bevat geen peulvruchten.
Ken jij parelcouscous al? De naam heeft deze couscous niet voor niets: de korrels hebben de grootte van een parel en… zo smaken ze ook! Ik ben gek op parelcouscous in zowel koude als warme salades. Het heeft een goede bite, maar overheerst niet. Waar ik nóg gekker op ben is een salade met veel groenten, plantaardige eiwitten en vezels. En laat deze parelcouscous salade met geroosterde bloemkool nou net al deze eigenschappen hebben!
Parelcouscous en couscous hebben dezelfde naam, worden beide gemaakt van durum tarwe en hebben een korrelachtige vorm. Toch zit er verschil tussen de twee! Parelcouscous heeft een meer romige smaak en lijkt wat weg te hebben van pasta. Gewone couscous is een stuk kleiner en heeft een neutralere smaak. In de Noord-Afrikaanse keuken, zoals de Marokkaanse, wordt veel couscous gebruikt. Parelcouscous daarentegen is beter bekend in de Midden-Oosterse keuken zoals Israël en Libanon. Ik vind beide soorten lekker, want elke soort heeft zijn eigen charme! Welke is jouw favoriet?
Deze parelcouscous salade met geroosterde bloemkool is wat mij betreft een perfect voorbeeld hoe ik graag mijn maaltijden opbouw. Namelijk:
Door deze vier te combineren krijg je een voedzame en smaakvolle maaltijd. Probeer te variëren met je koolhydraatbron door bijvoorbeeld te experimenteren met rijst, pasta, couscous of bulgur. Wissel plantaardige eiwitten af met peulvruchten, tofu en tempé en kies voor verschillende kleuren groenten. Maak jij binnenkort jouw eigen recepten? Ik ben benieuwd naar jouw favoriete combinaties!
Wil je deze parelcouscous salade met geroosterde bloemkool bewaren in een van jouw borden op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterest account zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.
All right,
aan de slag!
Kook je mee?
Ontdek hoe je voedzame en makkelijke plantaardige recepten maakt met de online producten! Start bijvoorbeeld met de online cursus ‘Eiwitrijk Plantaardig Eten’ en leer alles over een eiwitrijk plantaardig eetpatroon. Of bekijk een van de guides en e-books boordevol handige tips, uitlegvideo’s en heerlijke recepten.
👉 Neem een kijkje in de Lenna’s Kitchen Shop en leer hoe je de lekkerste plantaardige recepten maakt!
Wil jij elke week een uitgebreid weekmenu ontvangen met recepten voor het ontbijt, de lunch en het avondeten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief! We sturen elke week op vrijdag het weekmenu toe!