Dit recept bevat geen gluten. Let wel goed op dat bij sommige ingrediënten sporen van gluten aanwezig kunnen zijn.
Dit recept bevat geen soja.
Dit recept bevat geen noten. Wel kunnen er sporen van noten in zitten. Let dus goed op bij de ingrediënten die je aanschaft.
Dit recept bevat geen geraffineerde suikers. Het recept is enkel gezoet met (gedroogd) fruit, kokosbloesemsuiker, ahornsiroop of agavesiroop.
Aan dit recept is geen olie toegevoegd. Er kunnen wel nature oliën in zitten door gebruik van bepaalde vette producten.
Dit recept is raw. Dit betekent dat het recept ongekookt is en met onbewerkte producten gemaakt is.
Dit recept past in het 'oerdieet'. Het bestaat dus enkel uit groenten, fruit of noten. Vlees en vis laten wij hier natuurlijk buiten beschouwing.
Dit recept past in een Keto-dieet.
Dit recept bevat geen granen.
Dit recept bevat geen peulvruchten.
Komt dit gerecht je bekend voor? Dat kan best kloppen! Dit is namelijk een oude klassieker uit Nederland, maar ook andere landen zoals Schotland. De basis bestaat uit eiwitten met daarover een aardappelpuree. Dat geheel gaat nog even de oven in en klaar is je maaltijd! Maar natuurlijk heb ik een voedzamere, plantaardige variant voor je gemaakt. Met als basis tempé, linzen en zongedroogde tomaten. En voor extra smaak én vezels heb ik ook pompoen toegevoegd. Megalekker! Je kunt dit gerecht ook prima mealpreppen, waardoor je ‘s avonds alleen nog de oven nodig hebt. Do I need to say more?
Ken je het gerecht “filosoof” nog? Of het recept voor Sherperd’s pie? Deze maaltijden zijn beide opgebouwd uit een laag vlees afgedekt met aardappelpuree en vervolgens gebakken in de oven. Lekker, maar natuurlijk niet plantaardig. Dus je raadt het al: ik ging aan de slag met een plantaardige variant én eentje met meer groenten. Door de tempeh en linzen zitten er genoeg eiwitten in dit gerecht en bovendien extra vezels! Ook de pompoen geeft deze maaltijd net een herfstige en winterse twist. Klinkt goed, toch?
Hierboven noemde ik het al kort, maar tempeh en linzen zijn een goede bron van plantaardige eiwitten. Het is namelijk een fabel dat je als vegan niet genoeg eiwitten binnen kan krijgen. Als je weet wat je eet kun je echt voldoende eiwitten eten. Deze zitten onder andere in noten, zaden, peulvruchten zoals kikkererwten en bonen, quinoa en zelfs een beetje in groenten. Ben je benieuwd wat mijn favoriete plantaardige eiwitbronnen zijn? Hier geef ik jou mijn top 10 van favriete plantaardige eiwitbronnen. Welke staan ook in jouw lijstje?
Wil je deze pompoen ovenschotel met tempeh bewaren in een van jouw borden op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterest account zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.
All right,
aan de slag!
Kook je mee?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met 15 recepten!
"Food may be essential as fuel for the body, but GOOD food is essential for the soul"
Malcolm Forbes